Algemeen

Een ge├źngageerd team van leerkrachten staat garant voor kwaliteitsonderwijs, op maat van elk kind. Onze gedifferentieerde aanpak zorgt op elk niveau voor de nodige uitdaging en ondersteuning. We trachten ernaar enthousiaste jongeren te vormen met een zelfstandige werkhouding en een daadwerkelijke zin voor verantwoordelijkheid. Leren studeren met inzet van heel zijn persoonlijkheid is voor iedere leerling een hoofdopdracht.

Ons opvoedingsproject beoogt op de eerste plaats waarden als beleefdheid, voornaamheid en stijl. We willen de hele mens vormen: lichaam en geest, verstand en gevoel, wil en karakter, verbeelding en expressieve vaardigheden. Een gezonde en evenwichtige levensstijl, verzorgde taal en omgangsvormen moeten daarvan getuigen.

Het is voor ons uitermate belangrijk dat kinderen zich goed voelen op onze school. Daarom respecteren we ieders eigenheid ten volle en investeren we gestaag in de opbouw van een hechte leefgemeenschap. Ons samenleven op het college wordt gekenmerkt door wederzijds vertrouwen, vriendelijkheid en vreugde.

Samen vormen we een gemeenschap die zich laat inspireren door Jezus’ bevrijdend voorbeeld. We zijn er verantwoordelijk voor elkaars welzijn, elk op zijn plaats en met zijn eigen opdracht. We verwachten dat ieder naar eigen vermogen uitmunt om beter te kunnen dienen.

Voor een rondleiding of bijkomende informatie maken we graag een afspraak; leerkrachten en directie zijn steeds bereid u te helpen.

Haike Vekeman, directeur en het voltallig schoolteam

Print Friendly, PDF & Email